Elektrické hrnce


Vše se uvaří v jedné nádobě
Máte rádi „one pot“ nebo „eintopf“ jídla? Jídla z jednoho hrnce jsou velmi oblíbené pro svou jednoduchou přípravu. Je to dáno tím, že všechny suroviny vložíme naráz do hrnce a pak už čekáme, až se začne kuchyní linout krásná vůně.
Multifunkční hrnce za vás samy dusí, pečou, smaží. Některé také vaří v páře, jiné zas perfektně uvaří rýži.  V hrnci nemusíte nic míchat, nemusíte jej otvírat, ingredience se samy za určenou dobu promění ve výtečné jídlo.
zelenina pro vaření v elektrickém hrnci
Zdraví především
Hrnce jsou také určené pro pomalé vaření, tzv. „slow cooking“, které je v současnosti populární.  Při tomto způsobu vaření se pokrm dlouze dusí a výsledkem je křehké, jemné a rozpadající se maso.
V přístrojích se v jídle během vaření uchovají vitamíny a cenné látky a tím pro své zdraví děláte to nejlepší.
Jaký povrch si vyberete?
Vnitřní povrch multifunkčních hrnců je vyroben buď z kameniny, z keramického materiálu. Samozřejmostí je výběr rozdílných teplot, při kterých se bude váš pokrm připravovat. Výběr z několika programů zaručí, že vaše jídlo bude připraveno podle vaší chuti. Ohřívání, opékání, mírný var, napařování – to je jen ukázka, jakými funkcemi vás tyto vychytávky překvapí.
U vybraných druhů lze kastrol vyjmout a používat jej třeba na zapékání pokrmů v troubě.
guláš v hrnci
Pro hodně strávníků
Objem jídla, které se v hrnci vaří, se může podle různých typů pohybovat od 4 litrů do 6 litrů. Takže je možné v něm připravit menu i pokud pozvete své přátele na večeři.
Co vám ještě nabídnou
Vychytávky výrobců, které usnadní práci:
Rukojeť v horní části přístroje pro snadné přenášení, panel s LCD obrazovkou, kde si snadno navolíte požadovaný program podle toho, jaké jídlo se chystáte vařit.
 
Kdybyste hledali inspiraci, co budete vařit, najdete ji v přiložených brožurách s recepty, které často výrobci vkládají do balení multifunkčních hrnců.